2012-ben is Gombold újra!

Jó hírünk van a divat nagy szerelmeseinek! Idén március 31-én ismét megrendezésre kerül a tavaly óriási sikert aratott nagyszabású divatshow, a Gombold újra! Divat a magyar.

 

A Gombold újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázatot tavaly novemberben második alkalommal hirdette meg a Közigazgatási és  Igazságügyi Minisztérium megbízásából  annak háttérintézménye, a Design Terminál Non-Profit Kft. A faladat ismét valamely tetszőlegesen választott, magyar viselettörténeti érték modern köntösbe bújtatása, hazai fiatal divattervezők által. Ezzel nagy mértékben hozzásegítik a fiatal tervezők ismertté válását, valamint karrierjük elindításában is segítséget nyújtanak nekik. Nem utolsó sorban a magyar kreatív piac fellendítésére, a nemzetközi divatiparral való kommunikációra is kiváló alkalom az egy hónapos rendezvénysorozat, melynek szombati záróakkordja az egész napos Millenáris Parkban megrendezett Gombold újra! vásár, konferencia és  bemutató.

Bizony, idén március 31-én már nem csak maga a divatshow várja a divat iránt érdeklődőket, hanem egy egész napos ingyenes programsorozat:

10.00 – 19.00 WAMP Fashion vásár
Magyar designerek, divattervezők által tervezett ruhák és kiegészítők vására, alkotók és vásárlók találkozási pontja.

10.00-13.00 „Dress code: Business”
Konferencia a magyar tervezők versenyképességéről.
Előtte könyvbemutató: „A magyar divat 1116 éve”

17.00-18.30 „Magyar divat 2012”
A legsikeresebb magyar divattervezők 2012/2013 őszi-téli kollekciójának bemutatója, a már befutott designerektől az ifjú tehetségekig. Meghívott tervezők: Abodi Dóra, Artista, Benus Dániel, Gyöngyösi Renáta, K E P P showroom, Konsánszky Dóra, Lakatos Sándor, Mojzes Dóra, Sármán Nóra, Szegedi Kata és Tomcsányi Dóri.

19.00-tól „Gombold újra! Divat a magyar” divatshow és díjátadó

A döntőbe jutott legjobb kollekciók látványos bemutatója, amelynek végén kiderül, ki lesz idén a Gombold újra! győztes tervezője.

A rendezvény tehát ingyenes, viszont az igazi fanatikusoknak megéri időben érkezni, mivel tavaly is hatalmas érdeklődés övezte az eseményt, amit immár egy 3000 főt befogadó teremben rendeznek meg. A rendezvény alkalmából jelenik meg “A magyar divat 1116 éve” című kiadvány is.

A Gombold újra! pályázatot idén már nem egy, hanem két kategóriában is meghirdette a kiíró:

1. kategória:

“Kortárs öltözéktervezési pályázat”

A pályázóknak valamely tetszőlegesen kiválasztott korszak magyar viselettörténeti értékeit kell modern, kortárs divattörténeti köntösbe bújtatniuk. A forrás lehet motívum, forma vagy csupán technikai megoldás is.

Ebben a kategóriában értékelik az újkori (19-20. századi) magyar történelem polgári viseleteinek feldolgozását is.

2.kategória:

“Design és hagyomány”

A kiírás célja a kézműves mesterségek képviselőinek összehozása a fiatal, városias tervezők kultúrájával. Ebben a kategóriában a pályázók valamely elismert kortárs divattervező szabásmintáját dolgozzák fel tradicionális kézműves technikákkal.

A versenyre tavaly 450 lelkes fiatal tervező jelentkezett, idén számuk több mint duplájára nőtt, 1000 önmagában kreativitást érző tervező próbál szerencsét. A nyertest idén, a tavalyi 450 000 Ft helyett, immár 1 100 000 Ft-tal támogatják karrierjének elindításában.

Remélem mindenki megjegyezte a pontos koordinátákat: 2012. március 31-én 10 órától mindenkit szeretettel vár a Millenáris “B” csarnokban a Gombold újra! idén már egész napos programjával. Mi biztosan ott leszünk, gyertek ti is!

További információk: www.gomboldujra.hu

Czencz Vivien