Belmondo_foto Kilian Zsanett

A Puritán úrilány esete Belmondóval

Viszonzatlan szerelmekről és puritán úrilányokról énekel új dalában a Belmondo. A zenekar frissonline kislemezének címadó dalához a pesti éjszakában forgattak klipet. Czutor Zoltán és társai novemberben már ezeket a dalokat is játsszák a koncerteken, december 11-én pedig további különlegességre készülnek a budapestiMuzikumban.

Két új szerzeményt tartalmazó online kislemezzel jelentkezett a Belmondo. A Puritán úrilány című EPcímadó dalához a zenekar a közelmúltban videóklipet is forgatott.

-Először a refrénben szereplő szójáték született meg a fejemben, és abból bontottam ki a teljes dalszöveget. Minden férfi életében előfordult már, hogy olyan nő után sóvárgott, aki csak megvonta a vállát és továbbállt. Egyrészt ezekről a viszonzatlan szerelmekről szól a szöveg, másrészt azokról a lányokról, akik egyre csak várják a tökéletes férfit, aki persze nem jön, és közben múlnak a hónapok és évek. A Puritán úrilány zenéje vidám, középtempójú, táncolható, igazán a Belmondo zenekarra jellemző rock, amihez Lengyel Andor rendezővel forgattunk videóklipet a pesti éjszakában. A stábbal ez volt a harmadik közös munkánk, hiszen ők készítették a klipeket a Szívjuk el és a WeCould Lie (Zíliaremix) című számainkhoz is – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere, Artisjus-díjas dalszövegíró.

A Puritán úrilány című online kislemez másik dala, a Megint ez leszszintén egy középtempós rockszám. A szövege azokról a vészmadarakról szól, akik mindig kárörvendenek, és állandóan azt állítják, hogy ők előre megmondták. A Puritán úrilány című online EP a MusicFashion Kiadó gondozásában jelent meg, és már elérhető az iTunes, a Deezer, a Spotify és a Googleplay rendszerében is.

A Belmondo novemberben több vidéki városban lép fel, így Miskolcon, Szarvason és Hajdúszoboszlón már élőben is hallhatja az új dalokat a közönség. A Puritán úrilány című szerzeményt műsorára tűzte a Petőfi Rádió, ahol a zenekar október végén rendhagyó koncertet is rögzített. A Belmondo újragondolta, újraértelmezte és áthangszerelte a dalait, és a felvételt december 7-én az Akusztik című műsorban lehet majd meghallgatni. A rádiófelvétel vendége a Fourtissimo rézfúvós kvartett volt, amely korábban a Belmondo Kooperatív című nagylemezén is közreműködött. Az újabb izgalmas közös gondolkodás eredményét december 11-én a budapesti Muzikum Klub közönsége élőben is meghallgathatja.

Belmondo: Puritán úrilány (videóklip)

Puritán úrilány online EP letöltés:

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/puritan-urilany-single/id935364071

Googleplay: https://play.google.com/store/music/album/Belmondo_Purit%C3%A1n_%C3%9Aril%C3%A1ny?id=Bboacn4lqnmeqzi5fyx6liht6ca

Deezer: http://www.deezer.com/album/9045887

Spotify: http://open.spotify.com/album/0gwG9dDKXqoWVikS9oC9Le

További részletek:

www.belmondo.hu

https://www.facebook.com/BelmondoBand

http://musicfashion.hu/

Fotó: Kilián Zsanett