amazonia_cimlap

AMAZÓNIA 3D

Az AMAZÓNIA 3D a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, egy csodálatos családi-, természet és egyben kalandfilm, az Amazonas esőerdejének szépségéről és sokszínűségéről, erről a kivételes tájról, mely a bolygón létező leggazdagabb ökoszisztémát hozta létre. A film főszereplője egy kapucinus majomkölyök, aki ketrecéből szabadulva, egy baleset nyomán kikerül a dzsungelbe. Saï – aki fogságban született és nevelkedett – miután lezuhan a repülő, amellyel szállították, egyedül találja magát a buja őserdőben.  Egy rendkívüli kaland hőseként találkozik az erdő lakóival, szembesül a veszélyekkel és a csodálatos, néha mérgező növényzettel. Félelmetes ragadozókkal és az Amazonas dagályával is szembenézve kezdi meg hosszú utazását, miközben megtapasztalja, hogy az egyedüli reménye, ha otthonra lel társai között.

A film hét évig készült, helyi szakértők, francia biológusok és filmesek részvételével. Az alkotók a dokumentum és a fikció közötti egyensúlyra törekedtek, ezáltal érve el a néző érzelmi bevonását e különleges környezet valóságába. Ezt úgy érték el, hogy a kapucinus (csuklyás) majom történetén keresztül, mutatják be az Amazonasi esőerdőt.

Az alkotók egy fikción alapuló dokumentumfilmben, a teljes átlényegülést ajánlják a nézőnek. Saï számára minden új, ahogy a nézőnek is, aki az ő szemén keresztül fedezheti fel ezt az ismeretlen világot. Az átlényegülés teljes, minden érzékre kiterjedő, furcsa és varázslatos. A rendező került szinte minden párbeszédet és emberi jelenlétet, hogy a lehető legautentikusabb képet kapjuk az Amazóniai erdőről. A történet nagy része a tájak és állatok vad szépségének bemutatása.

A film a környezetvédelem fontosságára is felhívja figyelmet. Az Amazonia egy titokzatos erdő, a színek és hangok erdeje, a legősibb és legritkább fajok menedékének erdeje, a csodák, az egész évben gyümölcsöket és virágokat adó fák erdeje, a sokszínű növényzet végtelen körforgásának erdeje, a természeti csodák erdeje…

De vajon meddig még?

AMAZÓNIA 3D, (Amazonia)

színes, francia-brazil családi film, 3D, 83 perc, 2013

Gyártó: Biloba, Gullane Filmes

Magyarországi Forgalmazó: Anjou Lafayette

Rendező:                    Thierry Ragobert

Forgatókönyv:           Johanne Bernard, Luiz Bolognesi, Louis-Paul Desanges, Luc Marescot, Thierry Ragobert

Fényképezte:             Gustavo Hadba, Manuel Teran

Vágó:                         Thierry Ragobert, Nadine Verdier

Zene:                          Bruno Coulais

Producer:                   Laurent Baujard, Caio Gullane, Fabiano Gullane, Débora Ivanov, Gabriel Lacerda, Stéphane Millière

Szereplők:                  Saï a kapucinus majom és az Amazonasi esőerdő csodálatos élővilága

Fesztiválszereplések:

Venice Film Festival, 2013, Ambiente WWF Award, Thierry Ragobert

Toronto International Film Festival, 2013, hivatalos versenyprogram

Festival De Rio, 2013, hivatalos megnyitó

Abu Dhabi Film Festival, 2013, hivatalos versenyprogram

Zurich Film Festival, 2013, hivatalos megnyitó

Tallinn Black Nights Film Festival, 2013, hivatalos versenyprogram