Nyomtatott

Art is a dirty job… but someone has to do it

Anno ’87-ben megindult valami Heves megyében. Egy kezdeményezés, ami az eltelt évek alatt előbb mozgalommá, később közösséggé, mára szubkultúrává nőtte ki magát.
A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezésében 30 éve ünnepelhetjük az emberi sokszínűség gazdagságát, a korlátok nélküli alkotás lehetőségét.
Az ’Art is a dirty job’ speciális művészeti fesztivál nem csupán egy a sok közül a nyári fesztiválcunamiban.
Az idelátogatókat valószínűleg első sorban nem az egri magas élet vagy az eklektikus line up (!) vonzza majd. Itt a legjobb élmény az emberek, a fesztiválon fellépő speciális művészek, a szervezői csapat.
Azt csináljuk, amiben hiszünk. Szabadidőnkben embereket szórakoztatunk. Meg főállásban is. Tervezünk, szervezünk, megvalósítunk. A brand, amit építünk egy egyedi fesztiválkultúrán alapszik, melynek mottója, hogy az alkotás iránti vágy megelőzi a sérültség kérdését.
Ez egy szabad platform, nálunk be lehet mutatkozni, itt ki lehet tűnni a tömegből. Nem redukálódunk egyetlen stílusra, ez itt a legkülönbözőbb műfajok színtere, ahol mindenki nyitott arra, ami jön; nincs sznoboskodás, nekünk fontos a közérthetőség. A fellépők között akad olyan is, aki egy egész évet készül saját pillanatára a színpadon. Szupersztárság! Itt jó kikapcsolódni, spontán találkozni, az emberek nem nyomulnak és nem a szesz fogyasztás mértéke húzza az egekbe a hangulatot.
Lesznek előadások a Gárdonyi Géza Színházban, koncertek és jó zenék szabadlevegőn az Eszterházy téren, tömzsögés és buli a Broadway FesztiválKlubban amatőr és profi bandákkal.
Ezzel párhuzamosan belemosódunk a városlakók mindennapjaiba kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal (fesztivál történeti képek, werk fotók az elmúlt évek rendezvényeiről), téma-specifikus filmbemutatókkal (sérült alkotók munkái, sérült alkotókról készült munkák) a Kepes Intézetben, hagyományőrző programokkal az egri Várban.

Legyen Eger a Te történeted is és látogass el a 30. Országos és a 12. Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztiválra, 2017. június 26-30. között! #artisadirtyjob