Finiséhez érkezett az Év fiatal divattervezője pályázat

/Pataki Ági is a magyar tervezőkért lelkesedik/

Óriási kihívás és lehetőség előtt áll az a huszonöt magyar fiatal tehetséges tervező, akik fennakadtak a rostán és bekerültek a Marie Claire az Év fiatal divatterezője pályázat 25 döntőse közé.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a külföldi tervezők márkáit ismerjük, de legyenek sikeresek a magyar tehetségek is – jelentette ki Pataki Ági producer.

Az egykor oly népszerű modell ott ül az ítészek között a Marie Claire Fashion Days által meghirdetett, legjobb fiatal magyar divattervezőt kutató versenyen. Pataki Ági szerint ma a tehetség már nem elég a sikerhez, ezért is fontosak az ugródeszkák.

– A sikernek két fontos összetevője van: az egyik persze a tehetség, de a másik a hírnév, az ismertség. Az Év fiatal divattervezője pályázat első lépés lehet a divattervezői karrier felé vezető úton – mondta, majd hozzátette: a magyar divatvilágban számon tartott esemény jó referenciát ad és akár a nemzetközi piacon is hivatkozási alapot jelenthet.

Az október 5-7. között zajló Fashion Days pályázatán 3 kategóriában hirdetnek majd nyertest:

A szakmai díjat a zsűri által legjobbnak ítélt ruha kapja, a főtámogató is kiválasztja a számára legkedvesebb pályaművet, s az idén újdánság, hogy a Marie Claire olvasói is szavazhatnak, mely alkotás tetszik nekik a legjobban, így megszavazhatják a közönségdíjas versenyzőt.

Szavazni október 3-ig lehet a www.marieclaire.hu weboldalon.

László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője bevallotta, a sok tehetséges fiatal alaposan feladta nekik a leckét.
– Nehéz volt kiválasztani a legjobb huszonötöt a beérkezett több száz pályamű közül, hiszen az összes induló nagyon magasra tette a lécet. Nem csak ötletes, eredeti alkotásokkal találkoztunk, de a ruhák kivitelezése is remek volt – magyarázta a szakember, aki elárulta: a versenyben lévő darabok közül jó néhányat ő maga is szívesen viselne.
– Az indulók bátran szabadjára engedték a fantáziájukat, de emellett olyan ruhákat terveztek, amelyek a legtöbbet hozzák ki egy női alakból és jól állnak viselőjükön – fűzte hozzá László Krisztina.

Az év fiatal divattervezője pályázat zsűritagjai mind elkötelezett hívei a magyar divatnak, és figyelemmel kísérik a hazai dizájnerek munkásságát. Idei hívószavunk az alakformálás – méghozzá a szabásvonalak, a színek, a sajátos anyaghasználat segítségével.

Szakmai zsűri: Pataki Ági, producer, Füzes Eszter, USE Unused dizájnere, László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője, Laczkó Mónika, a Marie Claire divatszerkesztője, Verebélyi Dorottya, a Dreft képviseletében.

Forrás: Just Creative