dscf3044_v02

Borovics Tamás Lipitlotty szerepében Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színházban szeptember 20-a óta megy a Karnyóné. Csokonai darabját Keresztes Attila rendező állította színpadra. Érdemes kiemelnünk a nemrégiben Kaszás Attila díjjal kitüntetett Borovics Tamás szereplését. Lipitlottyot, az egyik „szeleburdi” kérőt játssza ebben a lendületes és humoros vígjátékban. Szerepéről őt magát is megkérdeztük.

dscf3073Milyen érzés volt, amikor felkértek erre a szerepre?
Bodolay Géza, a színház főrendezője hívott fel nyaralás előtt, hogy mit szólnék Lipitlotty szerepéhez, mivel Keresztes Attila velem szeretne dolgozni. Örömmel fogadtam el az ajánlatot.

Merült fel valamilyen nehézség a darab próbái során?
Csak nehézségek voltak, élmény volt megoldani őket. Van itt mozgás, szöveg, ének, élő zenével. Ezeket mindet össze kellett hangolni, hogy a kellő hatást elérjük.
Már nagyon várjuk a közönséget. Szeretnénk látni hogyan hat rájuk a darab.

Számodra mit jelent ez a darab és hogy érzed magad benne?
A játék örömét hozza számomra. Bohóckodás és sziporkázás megy a színpadon. Jó rendezővel ez egy zseniális darab, nagyon szórakoztató játszani benne.

Van-e kedvenc jeleneted?
Nincs, nem szoktam szelektálni. Minden szerepet elvállalok és mindet máshogyan, másért szeretem. Lipitlottyot például a játék öröméért.

Szerinted mennyire lehet csalogató egy egyetemi városban Csokonai Karnyónéja?
A darab híre és sikere szájhagyomány útján terjed. Ha az első pár előadás teltházzal, rendben lemegy, akkor jönni fognak majd a nézők.

Végezetül szeretnék gratulálni a nyár elején kapott Kaszás Attila díjadhoz.
Nem engem illet gratuláció, Szeged város lakóinak kell megköszönni, hisz igazából nekik tartozom hálával, hogy megkaphattam ezt a díjat. A jelölésért pedig a társulatnak tartozom köszönettel. Igyekszem mindenkinek meghálálni.

Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak az idei évad első újonnan bemutatott színdarabja Szegeden. Vígjátékkal kezdeni mindig jó, és ezúttal a remek színészek kiváló játéka teszi még élvezetesebbé az évadkezdést.

A gazdag, özvegynek hitt Karnyóné kegyeiért két semmirekellő is verseng, akik persze egymásnak is próbálnak keresztbe tenni, hogy saját magukat előbbre juttassák az idős hölgynél. Sok kalamajka, humor, zene, dal, szóvicc helyzetkomikum és jelenre való utalások sora tarkítja az előadást, és vezeti el a nézőt a végkimenetelhez, amikor majdnem mindenki meghal. Vagy mégsem? Érdemes kideríteni személyesen.

Erdei Gabriella Eszter