Csokonai Fesztivál

/Debrecenben egy hétig a színházé a főszerep/

Október 15- 20. között minden nap színvonalas programokkal várja az érdeklődőket a Debreceni Csokonai Színház. A repertoár kifejezetten csábító, egyaránt szerepelnek formabontó és klasszikus darabok.
Műsoron az Illúziók, a Jászai, a Fodrásznő, a Halotti pompa, A szarvassá változott fiú, a Mesés férfiak szárnyakkal, Az ember tragédiája, valamint Scapin, a szemfényvesztő. A Csokonai Fesztivál azok számára is kiváló lehetőségeket kínál,
akik betekintenének a színfalak mögé vagy megismerkednének a művészekkel, ugyanis minden nap műhelybeszélgetések és közönségtalálkozók várják az érdeklődőket.

Vidnyánszky Attila 2006-ban a következő gondolatokkal vette át a Csokonai Színház művészeti irányítását:
„A színház keletkezése óta a Találkozás helye volt. Méghozzá ünnepi találkozásé a művészek és a nézők között. Olyan színházat szeretnénk működtetni Debrecenben, amely a meglévő hagyományokat tiszteletben tartja, a létező értékeket nagy alázattal őrzi. Amelyben minden próbafolyamat szellemi és művészi útkeresés, amelyben minden színészi alakítás megnyilatkozás, minden előadás ünnep. Ünnep – mert nem a színház lehetőségeinek tagadásából, hanem egy új, egyetemes érvényű magyar teatralitás megszületésének igényéből indul ki. Ünnep – mert a közönséget nem a kultúra fogyasztójának, hanem az alkotási folyamat résztvevőjének tekinti, aki a színházzal szellemi kontaktusba lépve együtt teremti és éli meg a katarzis pillanatát.”

Mára Moszkvától Párizsig, Varsótól Belgrádig számon tartják a debreceni teátrumot jeles színházi alkotók, akik közül többen el is jönnek a Csokonai Fesztiválra, hogy velük együtt ünnepeljék az elmúlt hat esztendőt. És mindezen eredmények mögött egy 250 fős csapat mindennapos küzdelmei, akik arra szövetkeztek, hogy a színház különös varázsa által „felemeljék szíveinket”!

A Csokonai Fesztivál részletes programja letölthető ide kattintva.

További információk: http://csokonaiszinhaz.hu/