Ne hagyd ki

Decemberi sorozatajánló

Beköszöntöttek a hideg téli napok, nemsokára itt a karácsony, és vele együtt a diákoknak a téli szünet, az egyetemistáknak a vizsgaidőszak, a dolgozóknak a szabadnapok. Ilyenkor az ember vágyik a kikapcsolódásra, a közös családi programokra, vagy a vizsgákra készülés között némi pihentető tevékenységre. Köztudott, hogy vizsgaidőszakban előkerülnek a filmek, sorozatok, akár századjára is képesek vagyunk végignézni kedvenceinket, s a karácsonyi menü után is jól esik elnyújtózni a televízió előtt. Nos, ha ezúttal mégsem szeretnénk újra és újra elővenni régi dvd-inket, inkább néznénk valami egészen mást, akkor ne csüggedjünk, mert Dél-Korea, Japán és Tajvan a télen is indít számunkra néhány izgalmas drámát.

K-Drama:
Hamarosan a vége felé közeledik az egyik magyar csatornán vetített, A királyi ház titkai című, 2010-es dél-koreai történelmi dráma, ám aggodalomra semmi ok, az interneten széles választékát találhatjuk a koreai sorozatoknak, s akár „real time” követhetjük a decemberi kínálatot is. Szerdán és csütörtökön estére van műsorra tűzve a decemberben induló Miss Korea, amely egy gimnázium egykori szépének leágazóban lévő karrierje fellendüléseként a divatiparba való betörését tárja majd elénk. A pontos indulási dátum egyenlőre ismeretlen.

One_Warm_Word-p1

Szintén ebben a hónapban indul, ugyancsak ismeretlen kezdéssel a Shining Romance (Ragyogó románc), december 2-án indult a thriller műfajba sorolható One Warm Word (Egyetlen meleg szó), majd szintén erre a napra érkezett a One  Well-Raised Doughter (Egy jólnevelt lány). December 9-én a romantikus vígjátéksorozat, a The Prime Minister and I (A miniszterelnök és én) jön, majd ezt követi december 23-án a Can We Love? (Tudunk szeretni?), a 2012-es I Miss You című, nagysikerű sorozat már jól ismert tinédzser párosával Yeo Jin-Gooval and Kim So-Hyunnal.521745_109467999226735_364165716_n

December 25-én pedig  a sokak által kedvelt Kim Soo Hyun főszereplésével érkezik a You Who Came From The Stars (Te, aki a csillagokról jöttél). Ezen kívül még e hónapban, ismeretlen kezdő dátummal várható az A Blue Bird (Egy kék madár) is.

Ami a decemberi J-drámákat és TW-drámákat illeti, sajnos nincs túl sok információ, Japán és Tajvan inkább a 2014-es szezonra időzítették a megjelenéseket. Azonban aki mégis szeretne a karácsonyi szünetben ezek közül is szemezgetni, az bátran olvassa el korábban megjelent,októberi ajánlónkat is, ahol az őszi sorozatmegjelenések bő választékáról írtunk, de nem feledkezünk majd meg a januári megjelenésekről sem.