Ötvenéves jubileumához érkezett az Erkel Diákünnepek

A fél évszázados rendezvényt hagyományosan kétévente tartják Gyulán, így az idei alkalom lesz a 25. Erkel Diákünnepek, ismertebb nevén EDÜ.

Két napra ismét a diákok veszik birtokba Gyula városát. A jellegzetes téglavárról, fürdőjéről és gyönyörű belvárosáról ismert település ilyenkor zsongó méhkassá változik. Az EDÜ versenyzői ugyanis a hazánk minden tájáról, sőt több európai országból idesereglő középiskolások, akik 13 kategóriában mérhetik össze tudásukat.

A meglepetésekkel, kiváló programokkal és rangos zsűrivel tarkított rendezvény május 25-én, pénteken veszi majd kezdetét. A hagyományoknak megfelelően idén sem maradhat el a látványos fáklyás felvonulás, amelyet hangulatos koncert követ a várkertben. Az Erkel szobornál meggyújtják az EDÜ lángját, és a rendezvény történetét bemutató jubileumi kiállítás nyílik. Másnap folytatódnak a versenyek, és a győztesek fellépésével az EDÜ Gála koronázza meg a délutánt. Az este ismét a szórakozásé, szombaton is meglepetés koncert várja majd a résztvevőket.

Az EDÜ-re még nem késő benevezni. Vers- és prózamondás, irodalmi színpad, önálló irodalmi alkotás, klasszikus szólóének, könnyűzenei szólóének, énekkar, szólóhangszer vagy kamaraegyüttes, népdal vagy hangszeres népzene, táncművészet, könnyűzenei együttes, képzőművészet, fotó és kisfilm kategóriákban május 5-ig fogadják a jelentkezéseket.

A rendezvényről további információk a www.erkel.hu oldalon találhatóak. Az EDÜ kommunikációs partnere a Kultúrprojekt, ahol folyamatosan frissülő hírek, információk, beszámolók lesznek elérhetőek. Az eseményről hamarosan további részletekkel szolgálunk.

A képre kattintva videó érhető el a 2010-es EDÜ-ről: