Éljen Szeged!

Molnár Noémi programajánlója

Ha Szeged, akkor szórakozás. Május 18. és 27. között fergeteges programsorozat részesei lehetünk a Napfény városában. Minden lesz, mi szem-szájnak ingere: borfesztivál, hídivásár, gasztorudvar és megannyi fellépő – mindez a Szeged Napja ünnepségsorozat keretein belül.

A Széchenyi-teret ezúttal is elfoglalják a helyes kis fabódék, melyek borral és mindenféle finomsággal örvendeztetik meg ízlelőbimbóinkat. A XVIII. Szegedi Borfesztiválon nem csak a gyomrunknak szerezhetünk örömöt, de kulturális programokkal is gazdagodhatunk három színpadon: zenél például Bencsik Tamara és Fábián Juli is.

A gasztroudvarra éhezőknek ezúttal a Klauzál térre kell ellátogatniuk, hogy megkóstolják a mennyei házi finomságokat: sültek, kenyérlángosok bőséges választéka várja a vendégeket. A jóllakás garantált! Miután pedig degeszre ettük magunkat, átadhatjuk magunkat az ízletes kézműves sörök és pálinkák széles skálájának. Evés-ivás közben ráadásul itt is kulturálódhatunk, hiszen lesz többek között Meszecsinka-koncert, és a férfiak nagy örömére a Klauzál téren kerül megrendezésre a Miss Carpatica szépségverseny is. Étel, ital, zene és szép nők – mi kell még?

A szokásos Dóm téri kavalkádra május 25. és 27. között kerül sor, ahol fergeteges koncertek szem-és fültanúi lehetünk: fellép a Pál Utcai Fiúk, a Heaven Street Seven és a Quimby, 26-án pedig a Molnár Dixieland Band, valamint Balázs Fecó. A kavalkádot a megszokott tűzijáték zárja 27-én, a Fabula Rasa és a Budapest Bár koncertek után.

A Dóm téri mulatozással párhuzamban, május 26-27-én a Hídivásár színes forgatagába is ellátogathatunk. A sok-sok árus az Erzsébet-ligettől egészen a Dóm-térig kínálja majd portékáit.

Azt ajánlom tehát mindenkinek, hogy látogasson el Szegedre május 18. és 27. között, hiszen színes programok, finom ételek-italok, szuper zenekarok és fergeteges hangulat vár a vendégekre!

További információk:

Szeged Napja programok

Molnár Noémi