pinczes jozsef meghivo

Emlék-komposztáló

Pinczés József kiállítása

„Együgyűen gügyörésztem magam hatalmánál fogva évekig vásznaim előtt. Tevékenységem volt az áldozatom azért, hogy rátaláljak valamire, ami mentes az elvárásoktól. Úgy akartam felismerhetővé válni képeimen, ahogy egy kisgyerek talál rá a kedvenc játékára észrevétlen átélve azt.

 Egyszer csak egy képemet látva tetten értem tétlenségem, és lényegének megfogalmazatlanságát gondolataimban, hogy miért és azt, hogy érzékeltetni vagyok képes, ami elmúlt, és ami lehet. Végérvényesen elfogadtam, hogy helyes út festve látni magam életem során. Voltaképp észrevétlen döntöttem egy életforma mellett.

Úgy vélem érdemes jövőnk és  önismeretünk feltérképezésének érdekében az, hogy megmaradjunk valamennyire abban a gyermekien naiv s idealistán optimista szemléletben, amelyben gyermekkorunkban ismerkedtünk rácsodálkozva  a világra, mint hogy felnőve pesszimistán, eszelős realistaként váljunk saját magunk kísérteteivé. Nem vitás, az alkotó embernek bohóccá kell válnia. Így tud csak kiválni a mindennapok sürgős sűrűségének kicsorduló telítettségéből abba az állapotba, amiben érdemes ecsetet ragadnia. Az élet érzetének érzékeltetése szomjoltó kútjává kell válnia, s ezért a semmi végtelenjének képzetéből merítenie fel bármennyire súlyos, vagy könnyedséggel átitatott alkotásokat a felszín felé.”

/Pinczés József/

1.A bohóc háza,2013,olaj,vászon,40x30cm
.

.

ART9 Ferencvárosi Képzőművészek Egyesülete és a Nemzeti Táncszínház

Tisztelettel meghívja Önt és Barátait!

Pinczés József festőművész

EMLÉK-KOMPOSZTÁLÓ

megnyitja: Vass Norbert művészeti író

megnyitó: 2013. december. 4. szerda 18:00h

megtekinthető: 2013. december 30-ig

nyitva: hétfő – csütörtök 10.00 – 17.00

pénteken 10.00-15.00

1014 Budapest I., Színház u. 1-3.

www.art9.hu

tel.: 06 30/478-1399