Épül a halálos természet

Halálos természet a MODEM-ben

Halálos természet. Naturalizmus és humanizmus a 21. században

2013. november 17. – 2014. február 16.

A tematikus kiállítás bemutatja, hogy a 21. század elején milyen köztes, hibrid lények népesítik be a képzőművészet magyarországi univerzumát. A csoportos tárlat az egyes életműveken belül azt szemlélteti a leglátványosabban, hogy az alkotók milyen képekből és történetekből építik fel hőseiket, és azokon keresztül saját magukat. A kiállítótérben az élethű UFO gyermekektől kezdve az őslényeken át a pszichohorror áthallásaival egyaránt találkozhatunk.

A kiállításmegnyitó előestéjén, 2013. november 15-én, pénteken 18 órától hajnal 3-ig Filmmaraton lesz a debreceni MODEM-ben, amelyen a Halálos természet című kiállítás beharangozó programjaként Lars von Trier és Morten Arnfred A Birodalom című mini-sorozatát vetítik le a kitartó rajongóknak. A hipnotikus hangulatú, utánozhatatlan látványvilágú, a Twin Peaks és a Vészhelyzet világát elegyítő sorozat, amelyben beteg lelkek, démonok, nem evilági rejtélyek, hátborzongató események bilincselik képernyő elé a nézőt, hazájában esténként elnéptelenítette a városokat.

A sorozatot dánul vetítik le, magyar felirattal a MODEM előterében.

Vetítés közben 2 óránként 20 perces szüneteket tartanak. A Zöld Szamár kávézó is nyitva lesz.

A program ingyenes.

A Halálos természet című kiállításon az első tárlatvezetést Czene Márta és Moizer Zsuzsa képzőművészek tartják 2013. november 21-én, csütörtökön 18 órától. A tárlatvezetés ingyenes, csak a kiállításra szóló belépőjegyet kell megváltani.

 Épül a halálos természet_Hornyik Sándor kurátor Kovách Gergő alkotásával