ESETLENSEGUNK_Rancz Andras

Határon túli magyar színházi műhelyek a Vendégváró Fesztiválon

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben másodszor rendezi meg a Vendégváró Fesztivált, mely minden alkalommal egy-egy határon túli előadó-művészeti szervezetnek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A minifesztivál koncentrált módon – előadásokkal, fotókiállítással, közönségtalálkozóval – kívánja megismertetni az érdeklődőkkel a meghívott társulatot. A Bethlen Téri Színház célja a határainkon túli magyar művészek által létrehozott értékek hazai bemutatása és annak terjesztésében, megőrzésben vállalt szerep.

A négynapos rendezvény vendége ez alkalommal a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház, mely egy különleges ajándékkal érkezik, legújabb előadása magyarországi premierjét hozza el.

A színház 2005-ben alakult meg Sepsiszentgyörgyön Uray Péter művészeti vezetésével az abban az évben Kolozsváron végzett fiatal színészekből és táncosokból, akik az addig Erdélyben ismeretlen műfaj, a mozgás- és táncszínház meghonosítására és megszerettetésére, formateremtő előadások készítésére vállalkoztak.

Az M Studio, Románia egyetlen hivatásos mozgásszínházaként egy olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegeti, ahol az új formák keresése, a tánc- és mozgásszínházi világ lehetőségeinek további kutatása, illetve a zene, s a vizuális színház ezekkel való találkoztatása révén kísérli meg színházi világának bemutatását.vendegvaro fesztival

Program:

Január 23. csütörtök 19.30 Esetlenségünk krónikája (magyarországi bemutató)

rendező, koreográfus: Yves Marc

Január 24. péntek 19.30 Kecsevecse

rendező: Veres Nagy Attila

Január 25. szombat 19.30 Kampf

rendező, koreográfus: Fehér Ferenc

Január 26. vasárnap 19.30 A behajtó

rendező: Uray Péter

A fesztiválhoz kapcsolódva január 23-án, 18.00 órakor az M Studio kilenc évadának kiemelkedő előadásaiból készült fotókiállítást Novák Ferenc fővédnök nyitja meg. A válogatás Henning János, Barabás Zsolt, Musát Arnold és Rancz András fotóművészek alkotásaiból készült. KECSEVECSE_BarabasZsolt

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 7163

Jegyár egy előadásra: 2000 Ft
2 napra: 1600 Ft/ előadás
3 napra: 1400 Ft / előadás
4 napra: 1200 Ft / előadás

www.bethlenszinhaz.hu

www.facebook.com/bethlenszinhaz