Körös Körül Ifjúsági Fesztivál

/Jasik Barbara programajánlója/

Nyári hőség, porfelhő, dübörgés és gitárszóló, hűsítőként koncerteső, habzó pohár, nyugisátor. Röviden összefoglalva ez a 3 napos fesztivál-idill várja azokat a kikapcsolódni vágyó fiatalokat, akik július 5-7-ig a Pósteleki Szabadidőközpontba látogatnak. A fenti felsorolás csak egy kiskanálnyi kóstoló volt a KÖRF, azaz a Körös Körül könnyűzenei fesztivál menüjéről, ennél jóval több érdekesség és élmény várja a látogatókat.

A KÖRF- ön mindenki megtalálhatja a saját dobhártyájának megfelelő muzsikát, az eseményen több neves hazai előadó is színpadra lép. Kötelezőnek érzem néhány kedvcsináló példa megemlítését. Egy Nemjuci vagy Esti Kornél koncert után lazulhatsz a népszerű Irie Maffia véráramba hatoló ütemeire és a Belga nevű hip-hop formáció rímeire. Ha ezek után egy pörgős dubstep partyra vágysz, Robot Rockon a helyed, viszont ha egy kicsivel “keményebb” buliban pogóznál, a Subscribe lesz a Te együttesed! Az éjszakába nyúló buliért számos hazai DJ felel majd, megtalálható lesz többek között DJ Palotai, a We Plants Are Happy Plants és a Kollektvia formáció.

Az erőteljes zenei felhozatal mellett különféle kulturális programok várják a fesztiválozókat. Ha eltökélt környezetvédő vagy (ha nem, még inkább), hasznosak lesznek számodra a témával kapcsolatos, fontos információkkal szolgáló programok, melyek a tanítás mellett a szórakoztatásra is nagy hangsúlyt fektetnek majd. Emellett a sport-és egészségguruk sem maradnak tennivaló nélkül, a szervezők számukra is kitaláltak néhány élvezetes feladatot. A művészlelkek és a műkedvelők író-olvasó találkozókra ülhetnek be, azonban a látogatók lehetőséget kapnak majd arra is, hogy a könyveket olyan formában használhassák fel, amilyenben eddig biztosan nem tették.

„A Nem könyv akció keretein belül lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy mindent megtegyél egy könyvvel, amit sohasem volt szabad. Lehet szögezni, égetni, leenni, fűrészelni, célba dobni – bármit, amit nem a rendeltetésszerű felhasználás, hanem a tárgyból fakadó játék inspirál.” – mondta Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke. Az interaktív felszabadító-tréning mellett vendégül látják majd Grecsó Krisztián írót, illetve Áfra Jánost és Bencsik Orsolyát, a JAK idei elsőkönyveseit. A Prizma című filmes folyóirattal együttműködésben a trash filmek világába kalauzol, majd Benedek Szabolcs és az erdélyi Szabó Róbert Csaba, a Libri Kiadó gótikus regény-szerzői hozzák el a 21. századi vérgrófokat és rémtörténeteket.

A jegyárak, úgy, ahogy tavaly is, pénztárcakímélőek lesznek. Aki esetleg eddig lemaradt a bérlet-és jegybeszerzésről, még a legrosszabb esetben is 6000 forint fejében válthat magának belépésre való jogosultságot. A fesztivál szervezői árengedményekkel támogatják a határon túli érdeklődők szórakozását, hiszen ők június 17-tól 4000, 18-tól pedig 5000 forintért válthatnak maguknak bérletet.

A szállás is könnyedén megoldható, a rendezvény egy üdülőterület közvetlen közelében fekszik, így ha valaki sátorozás helyett komfortosabb alvóhelyet keres magának, kedvező árakon találhat kisebb apartmanokat és szállóhelyeket, a helyiek fuvarját pedig az egyedi stílusú, hangulatos KÖRF-buszok biztosítják.

Tehát: ha van július elején egy szabad hétvégéd és azt egy őrületes buliban szeretnéd eltölteni, a KÖRF a Te barátod, hiszen ez az a fesztivál, ahol “a közönség közösség” !

Bővebb információk az esemény hivatalos oldalán, a www.korf.hu oldalon találhatóak.

Jasik Barbara