Madagaszkár 3

/Honti Eszter Viktória filmajánlója/

Hányszor láttunk már olyat, hogy egy remek film borzalmas folytatást, netán folytatásokat kapott. Ritkán sikerül a filmkészítőknek az első résznél megszokott minőséget fenntartani. Ez alól a „szabály” alól talán egyedül a mesék kivételek. A jól megírt, szerethető és vicces animációs karakterek valahogy nehezebben válnak unalmassá, mint valóságos társaik. Nincs ez másképp a Madagaszkárral sem.

Az első rész még 2005-ben jött ki, majd három év múlva érkezett a folytatás. A harmadik részre újabb négy évet kellett várni, tehát nem mondhatjuk, hogy túl hamar követték volna egymást. Ezek az évek elegek voltak arra, hogy kicsit elhalványodjanak az emlékeink, de azért ne felejtsük el a filmeket. Bár minden film egy kerek egész volt, a kalandvágyó állatkerti alakulat még mindig nem jutott vissza a hőn szeretett New Yorkba. Talán majd most?

A harmadik rész ezért pont ott folytatódik ahol az előző véget ért. Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló és Melman, a zsiráf Afrikában várják, hogy a pingvinek visszatérjenek Monte Carlóból és aztán együtt hazamenjenek. Persze ahogy azt már megszokhattuk, a fekete-fehér ravasz kis madarak most is külön utakon járnak, ezért hőseink úgy döntenek, utánuk mennek. Monte Carlóban azonban adódik egy-két bonyodalom, amiknek eredményeképp egy francia állatelhárító rendőrnő ered a nyomukba. És megindul a hajsza.

Hihetetlen kalandok és Európa beutazása vár a kedvenceinkre, mégpedig úgy, hogy egy vándorcirkusz tagjainak adják ki magukat. Bár szinte semmihez nem értenek főszereplőink, tudjuk, hogy ez az apró akadály nem fogja őket megállítani és végül valamit úgyis kieszelnek.

Útjukat rengeteg poén, vicces helyzet és történet kíséri, garantáltan jól fogunk rajtuk mi is szórakozni. Természetesen a csapatból nem hiányozhatnak a mindenhez értő pingvinek, az ezermester majmok és a Madagaszkár óta hűséges utánfutóként funkcionáló Julien király, szolgáival karöltve.

Ebből a részből sem hiányozhatnak napjaink nagy slágerei, egy-egy humoros koreográfiával kísérve.A történet még mindig jó, ami persze nagyban a remek karaktereknek és poénoknak köszönhető. Valószínűleg minden nézőnek megvan a saját kedvence, vagy ha eddig még nem volt, akkor most biztos meglesz az új szereplők közül.

A harmadik rész vége lezárást ad a trilógiának, de azért megadja a lehetőséget a folytatáshoz is. Vajon három-négy év múlva lesz Madagaszkár 4? Biztos, hogy sokan örülnének neki, de az is igaz, hogy valamikor abba kell hagyni, nem lehet ezt a történetet se a végtelenségig húzni. Másrészt viszont, eddig ez a része érte el a legnagyobb sikereket, mind a kritikusok, mind a nézők ezt szerették a legjobban. Ezen a kérdésen még a gyártó is rágódik, szóval addig is, míg kiderül, hogy mi lesz, nézhetjük a Madagaszkár mellé készült rövidfilmeket, vagy a szuper okos pingvinek állatkerti hétköznapjait bemutató ’Madagaszkár pingvinjei’ című sorozatot.

Ja, és természetesen ez a rész sem múlhat el a nagysikerű ’Riszálom úgyis, úgyis’ nélkül.

Honti Eszter Viktória