MCFD2013_logo

Marie Claire Fashion Days ötödik alkalommal

Idén ötödik alkalommal nyitja meg kapuit az ország elsőszámú divateseménye, a Marie Claire Fashion Days. Október első hétvégéjén (2013. október 5-6.) a fiatal tehetségek mellett ismételten a legújabb magyar-és nemzetközi kollekcióké lesz a főszerep.

Laszlo_KrisztinaA Marie Claire Fashion Days október elején – a hagyományokkal szakítva – elhozza a nyarat az őszbe, ugyanis a nemzetközi divathetek tematikájához igazodva, a tervezők SS14 kollekciójáttekinthetik meg az érdeklődők. Tehetségkből és az általuk készített ruhakülönlegességekből most sem lesz hiány, de workshopok is várják a divat szerelmeseit.

„A szokásos divatbemutatókon, a magyar tervezők, többek között a NUBU, Kitin, Komod munkáinak felvonultatásán túl egy nagy meglepetéssel is készülünk az idei Marie Claire Fashion Days-en. Meghívtunk Londonból nyolc fiatal külföldi tervezőt, akik idén végeztek az angol főváros legismertebb divatiskoláiban. Szombaton és vasárnap az ő kollekcióival is megismerkedhetnek az érdeklődők, sőt egy workshop keretében beszélgethetnek velük az iskolájukról, a diploma utáni lehetőségeikről. Idén szakítottunk a hagyományokkal és október első hétvégéjén egy időutazásra hívunk meg mindenkit: álomszép ruhák segítségével elrepülünk a tavaszba és a nyárba. Ahogy a világ nagy divat fővárosaiban – Londonban, Párizsban, Milánóban és New Yorkban – Budapesten a Marie Claire Fashion Days-en is a meghívott tervezők a 2014-es tavaszi-nyári kollekciójukat mutatják be – tudtuk meg László Krisztinától, a Marie Claire főszerkesztőjétől.

A divatvilág iránt fogékony fiatal tervezőknek itt az újabb lehetőség, hogy kibontakoztassák kreativitásukat, és akár nemzetközi szinten is megismerjék nevüket. Amellett, hogy többen külföldön tanulnak, befektetőket keresnek, és üzleteket nyitnak, a Marie Claire Fashion Days kiváló alkalom arra, hogy egy rangos divatbemutató keretében mutassák be megálmodott összeállításukat.

„A magyar Marie Claire megalakulása óta szívén viseli a magyar divat ügyét, figyeli és támogatja a fiatal tervezők munkáját. Először a mi kifutónkon találkozhat a magyar közönség ezekkel a darabokkal, s kaphat képet arról, milyen lesz a magyar divat a következő szezonban” – tette hozzá a magazin főszerkesztője.

Marie Claire Fashion Days
2013. október 5-6.
Helyszín: VAM Design Center – 1061 Budapest, Király utca 26.
A részletes program: http://marieclaire.hu/fashion-days-2013