Musical és operett a „Newyorkban”

A 150 éve hódító útjára induló operettet és annak modernkori megfelelőjét, a musicalt ünneplik május 20-án a New York Kávéházban, a műfajok jeles ifjú és tapasztalt képviselőivel. A Színészpáholy vendégei ezúttal Galambos Erzsi, Kocsák Tibor és Kerényi Miklós Máté lesznek.

A megvalósuló álmok, fülbemászó dallamok, beteljesedett szerelmek világa elevenedik meg a Világ Legszebb Kávéházának falai közt május 20-án! Épp ott, ahol a legismertebb darabokat jó száz évvel ezelőtt ráérős, olykor hajnalig tartó ücsörgésben kigondolták a múlt századelő neves szerzői: Kacsóh, Huszka, Jakobi. A komponisták mellett azonban a librettisták is a „Newyorkban” írták szövegkönyveiket, és e jeles társaság gyakran hajnalig együtt maradt, hogy soha véget nem érő vitában hányják-vessék meg a világ és a világot jelentő deszka dolgait.

Most pedig az első magyar operett bemutatása után 150 évvel kutatják a műfaj azóta is töretlen népszerűségének titkát, a musical magyarországi tökéletességét, a két műfaj sajátosságát és összefonódását, gyönyörűségét és minden nehézségét.

A Színészpáholy május 20-án jelenlévő vendégei:

Galambos Erzsi – Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Kocsák Tibor – A Madách Színház zenei vezetője,a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző.

Kerényi Miklós Máté – A Budapesti Operettszínház Marsallbot-díjas művésze.

A május 20-án, 15 órakor kezdődő programra a belépőjegy 2500 Ft-os áron a szineszpaholy@postafiok.hucímen váltható, ami a műsorra vonatkozó részvételen túl egy kávé és egy sütemény árát is tartalmazza.

További információ:

Internetes elérhetőség:

http://www.newyorkcafe.hu/new-york-cafe/80/hun/x/73

Facebook-oldal:

http://www.facebook.com/pages/New-York-Sz%C3%ADn%C3%A9sz-P%C3%A1holy/222402077864795

Csatlakozási lehetőség:

http://www.facebook.com/events/308222802590387/?notif_t=plan_user_joined