DVL zseb-enciklopédia címlap

Online kiadvány a tudományterületek történetéről és nagy alakjairól

Online Zseb-enciklopédia, két érdekes karakter, otthon elvégezhető kísérletek, tudományos ínyencségek letölthető képregény formában a Da Vinci Learningtől.

A Da Vinci Learning számos alkalommal lelép a képernyőről, és új területeket keres a családok ismeretterjesztésére és szórakoztatására.

A csatorna legfrissebb fejlesztése egy friss fejlesztésű egyedi online kiadvány, a térítésmentesen letölthető, gyerekeknek szóló Zseb-enciklopédia.  A kiadvány teljes tartalmát két fontos karakter, a gyermek Leonardo Da Vinci és az ifjú Nikolausz Kopernikusz mutatja be, ők kalauzolják a Zseb-enciklopédia olvasóit.

Az ismeretterjesztő kézikönyv a tudománytörténet legnagyobb alakjait és felfedezéseit, az emberiség nagy eredményeit mutatja be, valamint otthon elvégezhető érdekes kísérleteket, és rövid képregényeket is tartalmaz. Megtudhatjuk, hogyan kapcsolódnak össze az egyes korok, tudományok és találmányok, a radioaktivitástól a távközlésig, az informatikától a földrajzig, a repüléstől a kommunikációig.  A tudomány olyan, mint egy váltóverseny, ahol a versenyzők egymásnak adják a stafétabotot – ezt mutatja be a Zseb-enciklopédia, kiváló alapossággal.

A Zseb-enciklopédia nemcsak szórakoztató, hanem érdekes utazásra is sarkall, amelyben mindenki megtalálja a számára leginkább inspiráló tudományos tényeket. Az online ismeretterjesztő kiskönyv magyarországi tartalommal is bővült – önálló fejezet foglalkozik a magyar Nobel-díjasok bemutatásával.

A letöltéshez egy szuper nyereményeket ígérő játék is kapcsolódik. Ez a City Explorers, melyben a tudományok felfedezése után Berlint is felfedezheti a nyertes család. A játék weboldalán (www.davinci-learning.com/win) az izgalmas nyereményeket csupán egyetlen kérdés megválaszolásával is megnyerhetik a szerencsések. A verseny szeptember 24-től október 16-ig tart. A játékban a Telekom, a UPC, az Antenna Hungária és a UPC Direct előfizetői vehetnek részt. A tanulás életre szóló folyamat és öröm, mely most csak egy kattintásra van!

A Zseb-enciklopédia és a City Explorers játék a Da Vinci Learning legfontosabb aktivitása az őszi időszakban. „Csatornánk inspiráló tanulási élmény nyújt a kíváncsi elméknek, korhatár nélkül. 2015-től célunk, hogy ezt ne csak a képernyőn, hanem további felületeken és eszközökkel is megtegyük.”  – mondja Ferdinand Habsburg, a csatorna igazgatója. „A tudományos Zseb-enciklopédiát érdemes a felnőtteknek is lapozgatni, hogy kiderüljön, mire emlékszünk tanulmányainkból, vagy milyen új ismereteket tanulhatunk.”