Ősszel is MondoCon!

/Október 13-14. között újra összegyűlnek a keleti kultúra szerelmesei/

Ázsiai pop zene, japán rajzfilmek, vagy épp koreai sorozatok… Ilyen és ehhez hasonló kulturális termékek tömkelege jutott el hozzánk az elmúlt néhány évben, és jut el egyre több, ahogy haladunk előre az időben. Ma már az internet világában nincsenek határok, érdeklődésünk többé nincs keretek közé szorítva. A nemzetek közti barátságok és elfogadás egyre erősebb, s a feltörekvő generációk egyre nyitottabbak más kultúrák megismerésére.  Aki egyetért ezzel a felfogással, érdeklődik, nyitott a világ felé, és különösen a japán kultúra szerelmese, annak jó hírem van! Idén ősszel is megnyitja kapuit a MondoCon!

Na de mi is az a MondoCon? Ha tömören és velősen akarnám jellemezni, azt mondanám: csupa vidámság, összetartó erő, közös érdeklődés, az elfogadás és új barátságok színtere.

Vagyis egy olyan program, ahol minden anime-, manga-, vagy egész egyszerűen Ázsia-rajongó jó néhány felhőtlen órán át átadhatja magát hobbijának.

A Kultúrprojekt csapata nem most először találkozik a MondoCon magával ragadó világával, mi ugyanis már a tavaszi programokra is ellátogattunk. Így bátran merjük állítani, hogy mindenki, aki egy igazán különleges világ része akar lenni, látogasson el az őszi MondoCon programkínálatára is! (Beszámolónk ide kattintva újra elolvasható.)

Ahhoz egyébként, hogy ennek a világnak a részese legyél erre a néhány órára, nem szükséges feltétlenül a japán rajzfilmek és képregények szerelmesének lenned. Olyan közösség ez, melyet bár elsősorban ez a közös érdeklődési kör kovácsolt össze, mégis, mindenkit szívesen magába fogad, és szeretettel osztja meg vele világát.

Arról nem is beszélve egyébként, hogy legtöbbünk – még ha nem is tudunk róla – minden bizonnyal már találkozott a japán rajzművészet egyedi világával. Hiszen ki ne emlékezne gyermekkorunk kedvenc meséire, úgy, mint a Pokemon, Candy Candy, Sandy Bell vagy Sailor Moon? De akadnak olyan animék is, amikről a legtöbben még csak nem is tudják, hogy az, mint például a sokakat magával ragadó Grimm legszebb meséi, mely sorozat a Grimm testvérek legendás történeteit eleveníti meg, vagy épp Az utolsó egyszarvú, mely az egyik leggyönyörűbb egész estét rajzfilm, és egy igen híres regény elgondolkodtató világát varázsolja képernyőre.

A MondoCon világában különben nem csak animékkel találkozunk. Szebbnél szebb jelmezek formájában szembe jön velünk a science fiction világ színe java, vagy az ázsiai kultúra gyönyörűsége is, de természetesen azért az animék és mangák világának hősei és hősnői sem maradnak el. A jelmezviselés egyébként nem kötelező, saját ruhánkban is beülhetünk az érdekes és tanulságos előadásokra, vagy a rajongók által összeállított rövid kis jelenetsorozatokra, de lerajzoltathatjuk magunkat mint képregény figurát, és a hangunkat is kiereszthetjük egy felszabadító karaoke erejéig.

Nem is ontom tovább a szót, egyet mondhatok csupán: Látogasson el mindenki az őszi MondoConra, hiszen van itt minden, mint a mesében!

Az olyan népszerű programokat, mint a karaoke verseny, ezúttal egy igazi különlegesség, Keisho Ohno koncertje egészíti ki, aki a tradicionális és a modern zene ötvözésével vált világszerte híressé.

Az őszi MondonConról további információk:

http://www.mondocon.hu

http://www.facebook.com/mondocon?ref=ts

Tirpák Barbara