Ne hagyd ki

Őszi japán filmklub

Az 1991 óta működő Örökmozgó Filmmúzeum széles választéka rendszeresen kedvez a keleti kultúra kedvelőinek is, többek között Japán, Koreai és Indiai Filmklubokat is kínál az érdeklődők számára. Ez az őszi időszakban sem lesz ez másképpen, 2013. szeptember 25-től kezdődően minden hónap negyedik szerdáján érdekesebbnél érdekesebb japán alkotásokkal várja a mozi a japán filmművészet szerelmeseit.

Az ingyenes programon ezúttal a Torokko-Hajtány című, 2009-es film volt a soros, mely egy fiatal fiú tanulságos látogatásáról szól a hegyekben élő nagyszüleihez.  A drámai film méltó nyitánya volt a 2013-as őszi japán filmklubnak, ám aki lemaradt, az se csüggedjen, ugyanis október 23-án este 18:30-as kezdéssel újabb alkotás várja az érdeklődőket!

nankyoku-ryorininA Séf a Déli-sarkon – Nankyoku ryorinin című, 125 perces film 2009-ben készült, Okita Shuichi rendezésével, és egy teljesen más temperamentumú, egymás számára idegenekből álló kutatócsoport tagjainak mindennapjait mutatja be a Déli-sarkon, másfél éven keresztül. És hogy mi az, ami ilyen zord körülmények között összetartja őket? Nem más, mint a séf főztje.

A filmvetítés helyszíne tehát az Örökmozgó Filmmúzeum (Budapest 7. ker. Erzsébet körút 39.), ahol az ingyenes vetítés japán nyelven,angol felirattal és magyar szinkrontolmáccsal tekinthető meg.