Pályázati lehetőség fiatal képzőművészeknek

.

Az Art of Evolution Alapítvány fiatal képzőművészek támogatására szerveződött 2008-ban. Ösztöndíjprogramja idén a művészetoktatásban segíti a fiatalokat, ugyanis a nyertes pályázók kedvezményesen vehetnek részt a Montázs Studio előkészítőjén, ahol felkészülhetnek a különféle hazai és nemzetközi művészeti főiskolák, egyetemek felvételijére. A pályázatok leadási határideje szeptember 2, a beérkezett munkákat neves mesterekből álló szakmai zsűri bírálja majd el.

.

Az 1991 óta működő Montázs Rajziskola számtalan tehetséget indított el a pályáján. Sokan közülük mára befutott tervezők, építészek, designerek. A kortárs workshopként működő művészeti platform felvételi előkészítő szakóráin a rajz-festészet, reklámgrafika-képgrafika, formatervezés-design, divattervezés-textil-jelmez, belsőépítészet-építészet-díszlet témakörökben szerezhetnek tapasztalatokat a reményteljes fiatal művészek.

Komplex felkészítés ez a hallgatóknak abból a célból, hogy a 3-4 fordulóból álló komoly felvételi vizsgára magabiztosan és felkészülten mehessenek. Az egyetemi felvételi nem csak helyben készített feladatokból áll, hanem egy “beadandó” mappából is, amelynek az összeállítása komoly munkával töltött, hosszú hónapok eredménye, és amelynek tükröznie kell a jelentkező stílusát, erősségeit, szorgalmát. Ezen felül a felvételi beszélgetések a bizottsággal ugyanolyan fontosak, a rátermettség és kommunikációs készség fejlesztése az előkészítő része. A Montázsban Studióban a diákok olyan művészekkel ismerkednek meg, akiknek a barátsága, mesteri/konzulensi támogatása egy életre szól.

Pályázni fél oldalas motivációs levéllel lehet, amelyben az ambíciók kifejtése mellett szerepelnie kell a pályázó nevének, elérhetőségeinek, életkorának, korábbi iskolájának, a célzott egyetemnek vagy művészeti ágnak.

A pályázathoz csatolni kell 5 db munkáról készült fotót összesen 5mb-os terjedelemben.

Az ösztöndíj segítségével kedvezményes tandíjjal vehetnek részt a nyertes pályázók  a Montázs Studio előkészítőjén,  így magabiztosan indulhatnak a felvételire. A támogatás ideje egy szemeszterre (5 hónapra) szól.

A jövőben folyamatosan lesznek további ösztöndíj pályázatok. Várhatóan szak-specifikusan is pályázhatnak majd a divattervezőnek, formatervezőnek, festőművésznek, szobrásznak, építésznek, díszlet- látványtervezőnek és tervezőgrafikusnak készülő hallgatók.

A pályázat beküldésének határideje: Szeptember 2. (vasárnap) éjfél.
Cím: info@rajziskola.eu (a levél tárgya: Ösztöndíjpályázat 2012).

Pályázat értékelése és elbírálása: szeptember 3.
Elbeszélgetés: szeptember 4-5. (kedd-szerda) délután.

Az elbírálásról mindenkit e-mailben értesítenek.

További információk:
www.facebook.com/artofevolution

Információk a Montázs Studióról:

http://www.rajziskola.eu/