petruska3

Petruska: Nem így képzeltem el

Petruska András előadóművész neve a vájt fülű zenehallgatók számára egyáltalán nem új. Első komoly szakmai sikerét 2010-ben szerezte, amikor megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai különdíját. Számtalan koncerttel és saját dallal maga mögött, első nagylemeze 2014-ben jelent meg Metropolita címmel, mellyel a 4-es metró állomásainak útvonalát zenésítette meg a Keleti pályaudvartól egészen a Kelenföld vasútállomásig, mindezt zseniális módon: minden megállóhoz külön történetet, hangulatot, érzéseket társítva.

 Petruska Andrást sokan A DAL 2016 műsorából ismerhetik, melyben Trouble in my mind című dalával egészen a döntőig menetelt. A dal azóta is folyamatosan felcsendül mind az országos, mind a vidéki rádiókban.

 2016 márciusában jelent meg új nagylemeze Kapunyitó címmel, melyben az Y generáció számtalan kérdéseit veti fel. A Nem így képzeltem el az előadó és a közönség egyöntetű kedvence a lemezről, melyben minden olyan aktuális kérdést felvet, illetve kavargó érzelmet megfogalmaz, amelyet egy mai fiatal érezhet ebben a kissé feje tetejére állt világban. Egy ilyen dalhoz, amely önmagáért beszél, milyen klip is készülhetne? Egész egyszerűen egy imidzs klip, melyben a szám feléneklésének munkafázisait láthatjuk. A dal megszületésének kapcsán ki kell emelnünk Babarczi Bulcsút, akinek jelentős szerepe volt a dalszöveg megformálásában, valamint Temesvári Bencét, akinek virtuóz hegedűjátéka fokozza a dal által kiváltott érzelmeket. Vokálozni hallhatjuk – és láthatjuk – többek között a Lóci játszik zenekar frontemberét, Csorba Lórántot, valamint Micsoda Dánielt, Szőke Mátyást, Tölgyesi Pétert, és Upor Andrást is.

Bízom benne, hogy ez az igazán értékes dal is hasonló népszerűségre tesz szert, mint a Trouble in my mind, és igazi himnusszá avanzsálódik azon emberek körében, akik gyerek fejjel nem egészen így képzelték el a felnőtt életet.

 Takó András

Fotó: www.petruskaandras.hu