Portré nap

2014. március 1. szombatFlyer_IMPREINT_Made_in_France_CE

Budapest, Hajós utca 26/A, La Masni

Egy nemzetközi projekt, amiben most mi is részt veszünk!

A „Portrék” portrésorozat kitalálója IMPREINT, egy Londonban élő kortárs művész, aki alkotásaiba szeret másokat is bevonni. Ezzel kapcsolatban azt tartja a legfontosabbnak, hogy mindenki könnyen be tudjon kapcsolódni, és hogy valamilyen pozitív élménnyel gazdagodjon.

A „Portrék” projektben egy éven keresztül bárki részt vehet egy olyan fénykép elkészítésével, amelyen egy lufit tart. Ezek a fényképek azért érdekesek, mert ugyanaz az élethelyzet vidámabbnak tűnik egy lufival, mindenki megváltozik kicsit, és így a kép is egy elbeszélő portrévá válik.

Az inspirációt egyébként az 1000 darabos Lufis festménysorozta adta, melyet tavaly állítottak ki Budapesten. Minden egyes lufis festménye egyedi, és a művész számára az embereket jelképezik. “Az embereket, akik oly különbözőek, egyediek, és oly gyönyörűek minden tökéletlenségükkel.”

Idén úgy alakult, hogy IMPREINT és PINK CODE közös együttműködésében szervezik a Portré Napot Budapest belvárosában, a Hajós utcai La Masni üzletben.

A PINK CODE francia-magyar divat és design webshop azért csatlakozott a projekthez, mert a divattervezők is a körülöttük mozgó világból merítik az inspirációikat, és a divat is képes üzenetet közvetíteni a közönségnek. Egy alkotás pedig sokféle alakot ölthet, és különféle módon létrejöhet. A divattervezők nagyon lelkesen készülnek, és örülnek, hogy ruháik, kiegészítőik is megjelenhetnek a képeken. A francia tervezők email-en küldik a saját magukról készült portréikat, természetesen egy pink színű lufival. A Porté nap alkalmából készült képek mindegyike felkerül IMPREINT Facebook oldalára.

A La Masni üzletben Szilas Rita alkotásait is jobban meg lehet ismerni. A fiatal tervező művészien és nagyon bátran önti kollekcióiba inspirációit. Ki lehet próbálni, milyen érzés például egy kentaur ruhát felvenni a Hajós utcában, bevállalunk-e egy magzatos felsőt, vagy akár egy Ohne Silicon feliratú pólót, és vajon mosolygunk-e egy lufival a kezünkben.