Sophie Kinsella: Csörögj rám!

/Honti Eszter Viktória könyvajánlója/

Nemrég jelent meg nálunk is Sophie Kinsella legújabb regénye. Akik már ismerik az írónő stílusát, azokmost sem fognak csalódni, akik pedig először találkoznak vele, garantáltan beleszeretnek. Bár egy könyvnél ez a legutolsó szempont, mégis meg kell említeni, hogy a borítóját is rendkívül eltalálták, jó érzés ránézni.

Kinsella-nak ismét sikerült megalkotnia egy rendkívül szerethető, vicces, bájos főszereplő lányt. És egy vonzó, lehengerlő stílusú, gazdag üzletembert. Állandó olvasói ezen már meg sem lepődnek, hiszen több könyvében hasonló karakterek a főszereplők, de valahogy mégis mind mások. Talán nem tévedünk sokat, ha azt gondoljuk, hogy ezeknek a véletlen egybeeséseknek van némi közük leghíresebb párosához, a Boltkóros naplójában megismert Becky-hez és Luke-hoz.

Ebben a könyvben azonban Poppy és Sam a főszereplők, akiket egy igen furcsa véletlen hozott össze. Történt ugyanis, hogy hősnőnk a közelgő esküvőjét ünnepelte barátnőivel egy szállodában, mikor hirtelen tűzriadót fújtak és a nagy kavarodásban eltűnt a családi örökségnek számító jegygyűrűje. Aztán még a mobiltelefonját is ellopták. Ebben a reménytelen helyzetben mosolyog rá mégis a szerencse, hiszen miközben a szálloda halljában köröz kétségbeesetten, az egyik szemetesben megpillant egy mobiltelefont. Legalább már van egy száma, amin értesíthetik, ha megtalálták a gyűrűjét. Azonban még csak most kezdődnek a bonyodalmak. Természetesen rövid időn belül jelentkezik a készülék jogos tulajdonosa, Sam és szeretné visszakapni azt, ami az övé. Poppy azonban nem adja, utolsó szalmaszálként kapaszkodik a telefonba, mint megmentőjébe. Végül egyezséget kötnek: addig a lánynál maradhat a mobil, amíg meg nem lesz a gyűrűje, de közben minden a készülékre érkező e-mailt továbbítania kell a férfinak, hiszen előzőleg azt az üzletember titkárnője használta.

Így tehát Poppy-nak sajátja mellett még Sam életét is meg kell szerveznie, és persze nem szabad lebuknia, mivel a jegygyűrűje eltűnését még nem merte bevallani a vőlegényének.

Persze ha minden ilyen könnyen és egyszerűen menne, akkor nem lenne ez a könyv. Egy idő után a lány úgy érzi annyira megismerte a férfit, hogy akár helyette is válaszolgathat az e-mailekre, eldöntheti milyen rendezvényeken jelenjen meg vagy éppen részt vegyen-e egy egzotikus országban rendezett kalandtúrán csupa jótékonyságból. Persze erről megvan Sam véleménye is…

A könyv tele van vicces jelenetekkel és párbeszédekkel, garantáltan rengeteget fogunk rajta nevetni. A főszereplőkkel egyáltalán nem nehéz azonosulni és beleélni magunkat a helyükbe. Sőt, még azt is megtudjuk, milyen érzés Scrabble-t játszani három tudóssal.

Honti Eszter Viktória