szentivaneji_szexkomedia_ea_01_domolky_daniel_WEB_014

Szentivánéji szexkomédia – Bemutató a Pesti Színházban

Woody Allen Szentivánéji szexkomédiáját február 24-én este mutatja be a Pesti Színház, az orosz Alekszandr Bargman rendezésében. A film színpadi változata Magyarországon először a Pesti Színház előadásában látható, főszerepben Kern Andrással, Hegyi Barbarával, Seress Zoltánnal, Bata Évával, Telekes Péterrel és Péter Katával.

Andrew, a bogaras feltaláló és kissé boldogtalan felesége, Adrian a Szent Iván éji hosszúhétvégére fogadják barátaikat. Leopold professzor arra készül, hogy feleségül vegye a vonzó Arielt, akinek egykor kapcsolata volt Andrew-val, aki persze mindent tagad. Maxwell, a nőcsábász orvos is megérkezik, oldalán friss szerzeményével, a pokolian csinos ápolónővel, Dulcyval.

szentivaneji_szexkomedia_ea_01_domolky_daniel_WEB_010Három pár, egy vidéki nyaraló, Szent Iván éji őrület – na és persze Woody Allen utánozhatatlan humora. Alekszandr Bargman, a nagyszerű orosz rendező sajátos stílusban és játékos nagyvonalúsággal állít elénk váratlanul merész fordulatokba hajló helyzeteket. Elszabadulnak az érzelmek – Woody Allen varázsütésére, egy igazán szellemes és fülledt erotikájú színházi estét ígérve. Mert “a szex oldja a feszültséget, a szerelem pedig okozza”.

„Nagyszerűen érzem magam, szabad lehetek és hatalmas az alkotói kedvem. Csodás színészeim vannak, és nagyon hálás vagyok, hogy velük, ilyen légkörben dolgozhatok” – meséli Alekszandr Bargman. „Ritkán találkozhatok hat ilyen erős színészegyéniséggel, remélem, sikeres előadást hozunk létre. Maga a próbafolyamat nagyon alkotói hangulatban zajlik, figyelünk egymásra, meghalljuk egymást.”

Bargman elárulta, egy dologban biztosak voltak alkotótársaival a munka kezdetén. „Nem akartunk olcsón nevettető előadást létrehozni, illusztrálni a birtokot, az erdőt, hat színészt kínosan nevetséges helyzetbe hozni.” A rendező Anvar Gumarov díszlettervező munkájára is kitért, akivel a Vígszínház társulata már a Födrengés Londonban előadása kapcsán is együtt dolgozhatott. „Az előadás legerősebb mozgatórugója egy „doboz”. Itt jelenik meg maga az erdő, a szerelem, az erotika, és Woody Allen értelmezésében mindannyiunk álmai, amikről azt szeretnénk, hogy megvalósuljanak.”

„Mulatságos, átélhető és nagyon szeretetre méltó” – Hegyi Barbara ezzel a három szóval jellemzi a Pesti Színház új előadását. Kern Andrással nem először játszanak együtt Woody Allen-filmből készült előadásban, a Játszd újra, Sam!-ben hosszú évek óta partnerek. Maga az előadás 33 éve van repertoáron, főszereplője azóta is Kern András. A világon egyedülálló, hogy egy színész 33 éven keresztül játssza ugyanazon szerepet egy rendezésben.

Hegyi Barbara és Kern András mellett Seress Zoltán, Bata Éva, Péter Kata és Telekes Péter játszik együtt az előadásban, és ígér egy igazán bátor, szenvedélyes, vizuálisan is magával ragadó színházi estét.

Fotók: Dömölky Dániel