Nem csak a húszéveseké a húszéves Sziget!

/Szamos Blanka programajánlója/

Sziget Fesztivál. Szerintem nincs olyan ember Magyarországon, főleg Budapesten, aki ne ismerni ezeket az arany szavakat. Minden évben ezt a hónapot várom a legjobban, amikor kimehetek az Óbudai-szigetre és egy teljesen más világba csöppenhetek ezekben a napokban, idén augusztus 6-tól 13-ig.

Senki se feledje el a nulladik és a mínusz egyedik napot, ugyanis augusztus 5-én kerül megrendezésre a Magyar Dal Napja, 6-án és 7-én pedig a YOUROPEN Sziget nemzetközi Tehetségmutató Fesztivál./

Idén kerül megrendezésre huszadik alkalommal olyan fantasztikus fellépőkkel, mint Korn, The Killers, Placebo, Citizens!, Borgore, Stone Roses, Anna Calvi, The Ting Things, The Vaccines és még sorolhatnám a jobbnál jobb előadókat. Így is teszek, hiszen a hazai művészektől köszönthetjük a Csík zenekart, a Quimby-t, Yondeboit-t és a Pannonia Allstars Ska Orchestra-t.

A Sziget egy korombelinek mindent jelent. Az életérzést, a szabadságot, a könnyedséget, a nyarat, a nevetést, az élményeket és a legfontosabbat: a zenei eufóriát. Akárki elmegy erre a fergeteg fesztiválra, biztos lehet benne, hogy talál a saját zenei ízlésének megfelelő helyszínt. Aki egyszer részt vesz rajta, a függőség rabjává válik, életkortól függetlenül.

Az idei szlogen és marketing a 20. születésnapra épül. Így én csak az utóbbi pár éves tapasztalataimat és emlékeimet tudom továbbadni. Akarva-akaratlan is mosolygok a cikk írása közben, mert emlékszem minden egyes pillanatra, amit ott tölthettem. Emlékszem arra, hogy a föld színes volt a sátrak változatossága miatt. Emlékszem, hogy csendet nem hallottam, mert mindig volt valami pörgés és nevetés. Emlékszem, hogy sokan party-vödrökkel a fejükön élvezték a koncerteket ülve, állva, egymás nyakában és egymás hegyén, hátán. Emlékszem a kíváncsiskodókra, akik a falmászókat nézték, az emberekre, akik az asztalon táncoltak, azokra, akik Rád nevettek pusztán azért, mert közéjük tartozol, függetlenül attól, hogy sose láttad őket. Mert ez a „Sziget közösség”. Emlékszem a tömegre, ami nem változott sem a reggeli bevásárlásokon, sem a benti koncerteken, sem az éjjeli beszélgetéseken, semmikor. Ez a fesztivál igazi fesztivál. Sosem alszik. Akkor ki ne akarna a részese lenni?

Mindenképpen ott a helyed, ha a következők valamelyike igaz Rád:

–          Szereted a zenét

–          Szereted a fesztiválokat

–          Fergeteges élményt szeretnél kapni

–          Felejthetetlen koncerteken akarsz részt venni

–          Otthon akarod magad érezni

–          Szeretnél a haverjaiddal ülni a fűben egy (vagy több) sör (és más finomságok) társaságában

–          Ki akarod tombolni magad

–          Új embereket szeretnél megismerni

–          Részese akarsz lenni a nemzetközi tombolásnak

–          Meg akarod szerezni a nyarad legélménydúsabb napjait

Ha kedvet kaptál, látogass el a www.sziget.hu oldalra, ahol részletes információt szerezhetsz mindenről. Ott találkozunk!

Szamos Blanka

Fotók:

Sziget/Somay Márk

Sziget/Botond Márton

Sziget/Vermes Kata