„Előhívás – utóirat” képes irodalmi pályázat

fortepan_29759_etterem.

Egyedi hangulatú, különleges fotókról írt novellákat vár a TotáLiber

Egy megállított pillanat. Egy mozdulat, egy helyzet, egy mosoly, egy rezdülés. Vajon mi történt előtte, s vajon mi történik utána? Ezekre a kérdésekre várja a választ a TotáLiber Könyvkiadó Kft. ma induló irodalmi pályázata, amelyre hat különleges, egyedi hangulatú kép valamelyikéről írt novellával lehet nevezni. A beérkezett pályaműveket elismert szakemberekből, neves irodalomtörténészekből álló zsűri bírálja el. Az irodalmi pályázat beadási határideje 2013. április 30. A legjobb művekből a TotáLiber Könyvkiadó válogatáskötetet jelentet meg az idei Ünnepi Könyvhétre.

A TotáLiber Könyvkiadó tagjai olyan könyvkiadói szakemberek, akik számos kötet megjelentetésében működtek közre. 2011 októbere óta közösen vezetik a TotáLiber blogot, ahol személyes stílusban adnak hírt könyvekről, könyves eseményekről, a könyvszakmáról.

Most induló irodalmi pályázatukban a Fortepan online privátfotó-gyűjtemény (fortepan.hu) hat egyedi, különleges hangulatú képének valamelyikéről várnak novellákat legfeljebb 15 000 karakter terjedelemben. Egy szerző maximum 3, korábban még meg nem jelent pályaművel nevezhet.

A novellákat elismert szakemberekből, irodalomtörténészekből álló független szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Sándor György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, Horváth Bence, a Kortárs Kiadó vezetője és Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője.

A novellapályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül, a legjobb pályaművekből pedig a TotáLiber Könyvkiadó válogatáskötetet jelentet meg az idei Ünnepi Könyvhétre.

A pályázati kiírás részletei itt olvashatóak.

Fotó: www.fortepan.hu — Cholnoky Tamás