Változatos novemberi műsor Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színház a tegnapi napon egy sajtótájékoztató keretében mutatta be novemberi műsorát. A gyönyörű csillárokkal és arany szegélyekkel díszített terem megtelt kedves, humoros színészekkel és rendezőkkel, és persze kíváncsi újságírókkal.

A színház szokásához híven ismét színes programmal várja a kultúrára és szórakozásra éhes nézőket. Novemberben musical, balett, opera és komédiák szerteágazó sora vár bennünket.

A fő műsorszámok ezúttal a Diótörő, a Kolpert úr, a La Mancha lovagja és A mundérvásárhelyi búcsú lesznek. Ezek mellett műsoron van még az Egerek és emberek, az André Chénier című opera, a Hétköznapi őrületek és a Testek filozófiája is.

A sajtótájékoztatón elsőként a Diótörő mesevilágába nyerhettünk betekintést Juronics Tamás szavaiban. Ez a csodás balettelőadás bár elsősorban gyermekeknek szól, nyilvánvaló, hogy a gyermeki lelkű felnőttek is szívesen a részeseivé válnának. A szervezők az előadás kapcsán egy jótékonysági akciót is hirdettek: az odalátogató gyermekek megunt játékaikat felajánlhatják nehezebb sorsú kortársaik számára. Az adományokat az előadások végén gyűjtik össze a művészek, majd karácsonyi ajándékként továbbítják a rászoruló apróságoknak.

A vérbő komédiának titulált Kolpert úrról sejtelmesen csak annyit árult el Gyüdi Sándor főigazgató, hogy 17 éven felülieknek ajánlják…

A zenekedvelőknek mindenképpen javasolnám a La Mancha lovagja musicalt. Az előadásról már az Aldonzát játszó Szilágyi Annamária cserfes hozzászólásai meggyőztek. A darab elsősorban a lovagi moralitást mutatja be Don Quijote jellemén keresztül. Megtudhatjuk, ki ő, illetve, hogy ez a lovagi én mindenkiben megvan-e.

A novemberi darabok sorának egyik különlegessége A mundérvásárhelyi búcsú. A vásári komédia pikantériáját az adja, hogy csupán három szereplőre jut összesen húsz szerep. A színészek vicces hozzászólásokkal mesélték el, milyen kihívásokkal jár a sok átöltözés és a koreográfia. A női főszereplő, Danis Lídia azt ígérte: „Nagyon különlegesek és viccesek leszünk.” Nos, kíváncsian várjuk!

Letölthető műsorfüzet: http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/files/musor/12-13-nov.pdf

További információk: http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/

Molnár Noémi