Egyszer volt, hol nem VOLT a legjobb fesztivál

A nagyfesztiválok időszakát idén is a VOLT nyitja meg. Június 27-től 30-ig Sopron megtelik látogatókkal, ismét érezhetjük a levegőben a hamisítatlan fesztiválhangulatot. A hab a tortán, hogy ez lesz a 20. alkalom, hogy színes sátormező tarkítja majd a Lővér Kemping területét.

Azonban az alkalmi lakhelyek színpompájánál sokkal nagyobb változatosságra számíthatunk. A program minden eddiginél változatosabb lesz, olyan világhírű együttesek csapnak majd a húrok közé, mint a Snow Patrol, a Simple Plan, Iggy & The Stooges. Emellett bulizhatunk Katy B-re, Skrillexre, hogy csak párat említsünk az előadók közül. De ne feledkezzünk meg a hazai zene gyöngyszemeiről sem, a Csík zenekarról, a Kossuth-díjas Ákosról, és a fesztiválok programjából kihagyhatatlan Kiscsillagról, Heaven Street Sevenről, és a Beatricéről sem. Persze a lista hosszú, ezért érdemes inkább kattintani egyet és kivétel nélkül szemügyre venni a kínálatot: http://www.sziget.hu/volt/programok.

Szinte nincs olyan zenei stílus, aminek kedvelői ne találnának élvezhető programot. Bár a komolyzene kedvelőinek valóban nem ez az álom felhozatal, na de ki bírna sörrel a kezében Mozart-ra ugrálni? Ettől eltekintve tényleg minden van a palettán: pop, rock, punk-rock, alter, underground, és olyan együttesek, fellépők, akiket kategóriába sem kell sorolni, mert tényleg egyedülállóak a piacon.

Ez a négy nap remek alkalom arra, hogy mindenki kicsit kiszakadjon a hétköznapokból és az ország egyik sarkában összegyűlve tomboljon, lazuljon, VOLTozzon. Itt nem számít a kor, a nem, senki nem reklamál majd, hogy hangos a zene, hiszen az is megeshet, hogy az olykor morcos szomszéd néni is ott ropja valahol a tömegben.

A zene és a jó társaság mellett számos egyéb lehetőség, szolgáltatás várja a fesztiválozókat. Az első, amivel szembetalálkozunk, az az, hogy az utazástól elpilledt, de mindig bulira kész érkezőket egyenesen a kemping bejáratáig közlekedő busz várja a városban. Utána könnyű a bejutás, indulhat a buli. Ha az ember megszomjazik, megéhezik, rengeteg helyet talál, ahol hatalmas választékból szemezgethet. A legpraktikusabb rész ezután következik, amikor ugyan is a kínos, zsebből kósza forintokat előkereső fizetési módszer helyett, csak a fesztiválkártyát kell elővillantani, adott ponthoz helyezni, és vége is a tranzakciónak. Ezzel rengeteg időt és sorban állást lehet megspórolni, és nem csörög az apró a zsebünkben, amikor kedvenc bandák zenéjére ugrálunk.

Ezek a legalapvetőbb információk, amiket érdemes tudni. De aki volt már fesztiválon, annak nem kell részletezni a dolgokat, elég csak felelevenítenie a hatalmas, hajnalig tartó partykat, a délutánra beütemezett reggeleket, és az ébredés után nem sokkal, este kezdődő koncertáradatot. A 20. VOLT fesztivál idén is remek programmal várja a látogatókat, a kerek évfordulón még több élményre számíthatunk, mint eddig. Aki még nem volt, idén mindenképpen érdemes ellátogatnia, aki pedig volt már, az most újra átélheti a nyár egyik legjobb nagyfesztiváljának pörgős hangulatát.

További információk az alábbi oldalon találhatók: http://www.sziget.hu/volt

Mákos Rebeka